Протестът в Благоевград: Градският транспорт спря, камиони се струпаха на Кулата

Снимка: Infomreja.bg

Заради липсата на ясни резултати превозвачите излязоха на протест

Обединеният транспортен бранш излезе на протест в София и други градове в страната заради липсата на конкретни решения след 4-часовата среща с министър-председателя Кирил Петков и министри от Кабинета. 

Въпреки, че диалогът между премиерът и транспортният бранш бе възстановен с добрата воля на двете страни, не бяха постигнати резултати и твърди ангажименти от страна на държавата по основните искания на транспортния бранш, които са и в полза на всички български граждани – намаляване цените на горивата, мораториум върху размера и обхвата на ТОЛ таксите, както и цялостно решение за осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани, обявиха от Камара на автомобилните превозвачи в България .

В Благоевград сборният пункт на участниците в протеста бе паркинга на 88-ят километър от автомагистрала „Струма“.

Шествие от камиони и автобуси започна от паркинга на 88-ият километър от автомагистрала „Струма“ към град Симитли, достигайки до детелината при град Банско, където камионите обърнаха в посоката на движение до първоначалната точка (сборният пункт).

Затруднения в движението имаше при кръговите кръстовища между АМ “Струма” и Е-79. 

Градският транспорт в Благоевград пък прекъсна работа от 9 ч., след което започна шествие на градските автобуси по линия 2. Шествието продължава до 17 ч., а след това работата ще бъде възстановена.

Автогарата в града е затворена за автобуси - междуградски, обяви собственикът на частен транспорт Марио Богданов.

Той изказа увереност, че правителството ще чуе исканията на превозвачите и че те не са трудни за изпълнение. 

Камиони направиха мирна демонстрация и на ГКПП “Кулата - Промахон”, ала пункът не бе затворен.

В град Бобов дол таксиметровите услуги са преустановени за целия ден в знак на протест.

Протестът в цялата страна се организира от Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Конфедерация на автобусните превозвачи, Национално сдружение на Българските превозвачи и Съюз на международните превозвачи.

Протести на превозвачи има отново и в Пловдив, Бургас, Варна, Смолян, Стара Загора, Габрово, Плевен, Ямбол, Русе, Видин, Пирдоп, Златица, Дупница, Калотина и Свиленград и десетки други населени места в страната. Автобусните превози ще бъде преустановени в Пловдив, Добрич и Смолян.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK