Кюстендилският отбор спечели регионалното състезание по боча за хора с увреждания

Снимка: Infomreja.bg

В състезанието взеха участие четири отбора

На събитието Председателят на Параолимпийската асоциация в България – доц. Илия Лалов връчи почетен плакет на Радмила Рангелова – зам. кмет на община Кюстендил.

Официални гости бяха- зам. областният управител Любомир Терзийски, зам. кметовете Радмила Рангелова "Социални услуги, програми и проекти" и Светослав Василев "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт", Иван Андонов – Председател на Общински съвет Кюстендил, г-жа Емилия Халилова- Цветина – Директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ община Благоевград , г-жа Нели Трайкова – Директор дневни центрове за деца, младежи и възрастни „Света Неделя“ община Сандански и г-жа Маргарита Бербатова.

В състезанието взеха участие четири отбора, които премериха сили в играта „Боча“. Отборът на Кюстендил спечели първо място, гостите от Ловеч второ, Благоевград и Сандански останаха на трето и четвърто място.

Областна администрация, Община Кюстендил и Общински съвет, също взеха участие като премериха сили с отборите на Кюстендил, Сандански и Благоевград.

Събитието е организирано от Сдружение "Партньори" - Кюстендил, по проект "Осмозис - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности на хората с увреждания, по Програмата на ЕС "Еразъм + Спорт", за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

Проектът се реализира в широко европейско партньорство с водеща организация Сдружение за спортна рехабилитация „Старт“, гр. Познан, Полша и с участието на Сдружение „Партньори – Кюстендил“, България,Хърватска асоциация по боча за хора с увреждания, гр. Загреб, Хърватска,Естонски съюз за спорт за хора с увреждания, гр. Талин, Естония,Сдружение „Бравура кооператива“, гр. Делчево, Северна Македония и Латвийски параолимпийски комитет, гр. Рига, Латвия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK