Стартира дарителска акция за семейството, останало без къща и ферма след пожар

Снимка: Нова тв, стопкадър

Мълния унищожи над 100 животни

Стартира дарителска кампания за набирането на средства за семейството, останало без къща и ферма след пожар. Инцидентът възникна в края на миналата седмица в отдалечената махала „Марковци“ над кюстендилското село Слокощица. Тогава след разразила се буря, мълня удря постройките и изпепелява всичко.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, вследствие на пожара са унищожени близо 100 животни – ярета, пуйки, кокошки, кучета и котки.

„Хората останаха дори без дрехи. При пожара изгоря всичката им покъщнина, дрехите, животните. Страшна трагедията е. Сега живеят в къщата на сина им“, обясни кметицата на селото Венера Илиева. Тя както и други хора са се включили в потушаването на пламъците, но без резултат.

На място пристигнаха и три противопожарни екипа, момчетата бяха бързи, но огънят погълна всичко. Блага и Иван не могат място да си намерят от мъка, много са разтроени“, още Илиева.

Тя заедно с хора от селото са решени да помогнат на семейството и организират акция по събиране на средства. „От днес стартирахме и дарителска сметка. Всеки, който реши може да помогне на семейство: BG31BUIN95611100681940.

Провели сме и разговор с кмета на Кюстендил Петър Паунов, като имаме уверението, че на потърпевшето семейство ще бъде отпусната еднократна финансова помощ“, обясни още Илиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK