Редица инициативи за Седмицата на гората в Дупнишко

Снимка: Община Дупница, архив

Организират конкурс „Гората – извор на живот“

Във връзка с предстоящата "Седмица на гората", която ще се проведе от 3 до 9 април под мотото “Довери се на лесовъда“, ще бъдат предприети мероприятия на територията на община Дупница и съседни общини, съобщават от кметската администрация.

Горски служители и горски педагози от ТП ДГС “Дупница“ /Териториално предприятие, Държавно горско стопанство - Дупница/ към ЮЗДП – Благоевград, в партньорство с Община Дупница, ще залесят фиданки в землището на Големо село.

Инициативата е съвместна с ученици от Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. Два дни по-късно, ще бъде проведена образователна занимания с ученици от ОУ "Христо Ботев" в село Самораново. Учениците от школото ще участват и в залесяване на фиданки в двора на училището.

Като част от "Седмицата на гората" е и конкурсът, който организират Община Дупница и МКБППМН за пано от естествени материали, под надслов „Гората – извор на живот“. Участие могат да вземат ученици от 1 до 7 клас, разделени в две възрастови групи: I – IV клас и V – VII клас. Откриване на изложбата и награждаването на победителите е на 6 април, уточняват още от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za