Дупничанин подпали със запалка покрива на кооперативния пазар, лежи в затвора 4 месеца

Снимка: Infomreja.bg

Нанесената щета е за близо 1000 лв.

Районен съд – Дупница, призна подсъдимия М. И. – 35 години, от гр. Дупница, осъждан, за виновен в това, че на 21.01.2022 г. в град Дупница, на Кооперативния пазар, по непредпазливост е унищожил противозаконно чужда недвижима вещ, а именно: 40 кв.м. покривна конструкция, собственост на община Дупница, на стойност 968.56 лева, като със запалка е запалил кашони от картон, при което огънят се е разпространил от външната част на изградения покрив към вътрешността му.

Съдът го осъжда и му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца, като на основание чл. 304 от НПК, признава подсъдимия за невиновен и го оправдава по първоначално повдигнатото му обвинение, да е извършил престъплението умишлено. Наказанието „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца следва да се изтърпи при първоначален „общ“ режим.

Съдът осъжда подсъдимия М. И. да плати на Община Дупница, представлявана от Кмета, сумата от 968.56 лв. - обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на увреждането – 21.10.2022 г. до окончателното изплащане на сумата. Подсъдимият е осъден да плати и сума в размер на общо 671.28 лв. – разноски за изготвяне на експертизи.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK