Петър Витанов: Червените линии на БСП са ластични

Снимка: БСП

България се е превърнала в сапьора на ЕС и действа като флагман, каза евродепутатът

Дали премиер ще е Кирил Петков или Асен Василев, разлика няма. Тази позиция изрази пред БиТиВи евродепутатът Петър Витанов. Той приема със съжаление участието на БСП в преговорите. За Витанов излиза така сякаш столетницата иска да е на власт на всяка цена. Каква е гаранцията, че няма да получим още от същото, попита той.

България се е превърнала в сапьора на ЕС и действа като флагман, каза евродепутатът за изгонените руски дипломати. Когато си съсед със световна сила, трябва да си по-балансиран. Според него на всички е ясно, че руските служители не са изгонени заради шпионска дейност, а по идеологически причини.

Ненавременно и необмислено е това действие, смята българският представител в ЕП.

Имахме ластични червени линии, уточни още Витанов за позицията на левицата. Не изнасяме директно оръжия за Украйна, но оръжията отиват там през други страни. За него БСП не може и не бива да се запомни с износа на оръжия за Украйна. Петър Витанов се обяви за смяна на лидера на червената партия. Той подкрепя Крум Зарков за председател на БСП. Със 121 депутати не си решаваш проблемите, а ги задълбочаваш, смята още той.

За интеграцията на Северна Македония в ЕС Витанов е убеден, че проблемът е в двустранните отношения между София и Скопие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK