Григор Димитров ще играе на корт „Симон Матийо“ в събота

Снимка: nova.bg

Той ще се изправи в трети кръг срещу Даниел Алтмайер от Германия

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще играе на третия по големина корт на „Ролан Гарос“ срещата си в събота, съобщава БНР.

Поставеният под №28 в схемата хасковлия ще се изправи в трети кръг срещу Даниел Алтмайер от Германия на новия корт „Симон Матийо“.

Двубоят е последен, четвърти, в програмата, която започва в 12 часа наше време. Българинът ще излезе на игрището след края на мача между Бианка Андрееску от Канада и украинката Леся Цуренко.

До момента Григор и Алтмайер, който е №79 в света, са се срещали само веднъж. През октомври 2021 година Димитров го победи на турнира в  Индиън Уелс с 6:4, 6:2.

Днес по обед Гришо направи тренировка на трети корт. На нея присъстваха стотина човека. Дани Валверду наблегна на волетата и ретурите. Най-успешният ни тенисист в историята тренира с настроение и пускаше шеги след някое особено успешно изпълнение.

След края на заниманието Димитров се поздрави с американеца Тейлър Фриц, който тренираше на същия корт след него. Българинът не отказа снимки и автографи на насъбралите се до изхода фенове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK