Тома Биков: Предсрочни избори в тази ситуация са голям риск

Снимка: БГНЕС

Преди вот на недоверие трябва да мине актуализацията на Бюджета, допълни той

"Едни предсрочни избори в тази ситуация са нещо много рисково, но това, което правят управляващите всеки изминал ден е далеч по-рисково." Това заяви в ефира на БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Преди вот на недоверие трябва да мине актуализацията на Бюджета, допълни той.

Според народният представител Бюджетът на страната не отговаря на действителността. Като главна причина той изтъкна това, че Бюджета предвижда 5,6% инфлация и 4,8% икономически растеж.

Биков заяви, че не вярва на премиера Кирил Петков, защото неговите твърдения "винаги се опровергава след около 3-4 дни". По думите му премиерът дестабилизира държавата със своята некомпетентност.

Той коментира и темата за доставките на газ от Русия. Във връзка с информацията, че Германия и Италия са казали на техните енергийни компании, че могат да отворят сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават европейските санкции срещу Москва, депутатът от ГЕРБ изказа притеснение, че България може да се окаже в позиция на "свръх ястреби":

"И ние да сме най-глупавите в целия ЕС. Всички да вземат руски газ, а единствено ние да сме свръх ястреби в това отношение".

Биков допълни и че, Кирил Петков не е преговарял с правителството на САЩ, защото американското правителство не търгува с газ, търгуват частни компании.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK