Радев към абитуриентите в неравностойно положение: Вярвайте в талантите си и се борете за мечтите си!

Снимки: Прессекретариат

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ досега са набрани 71 900 лева

Мечтата е в основата на всеки успех и дава увереност да вървим напред. А истинските мечти се познават по това, че искат да сте смели и силни, да знаете повече и да можете повече. Така държавният глава Румен Радев приветства близо 100 зрелостници от випуск 2022 в балната им вечер, организирана вчера в рамките президентската инициатива „Подкрепи една мечта“.

В Дом 2 на резиденция „Бояна“ президентът и съпругата му Десислава Радева са домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На тържеството присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

В приветствието си държавният глава призова младежите, ако срещнат препятствия по пътя си, да не се отказват, а да ги превърнат в трамплин за успех. „Ако няма за какво да мечтаете и престанете да се борите, би било по-страшно от това да се откажете от мечтите си“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че на младежите им предстои избор дали да продължат да учат или да започнат работа. „Моят съвет е в живота да правите избори, от които да не се срамувате, да бъдете честни и отговорни хора, да вярвате в талантите си и да се борите за мечтите си“, отбеляза президентът. „Какъвто и избор да направите, не позволявайте на никого да отнема вашите крила“, добави държавният глава.

„Голяма част от вас мечтаят за „работа, дом и семейство“. Това е напълно постижимо“, заяви президентът Румен Радев, като даде пример с историята на младото семейство Слави Стоянов и Микаела Ангелова, които присъстваха на бала с дъщеричката им Мария. Двамата са израснали и са се запознали в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ в Пловдив. Микаела и Слави са сред стипендиантите на инициативата „Подкрепи една мечта“ и са продължили образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Държавният глава благодари на всички, които подкрепят инициативата и са допринесли за организацията на бала. Това са хора и институции, които вярват в доброто бъдеще на България и които дават чудесен пример за работа в екип, заяви Румен Радев.

В рамките на „Подкрепи една мечта“ младежите получават информация и напътствия за своята бъдеща професионална реализация или обучение във висше училище или професионален колеж. Партньори на Администрацията на Президента в дейностите по инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Министерство на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето и Министерството на младежта и спорта.

На събитието снощи в резиденция „Бояна“ присъстваха министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

 Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието е актьорът Павел Иванов. Изпълнителите и артистите, които участват, са Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Мариана Попова, Нели Петкова, Прея, Дивна, Део и Играта, Теди Кацарова, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Петьо Петков–Шайбата и Васил Драганов.

Сред фирмите, които подкрепят инициативата, е „Кристиан оф Рома“ с екип от 30 фризьори и гримьори, които за втора година осигуряват подготовката на младежите с грим и прическа. Вяра Михайлова - координатор на инициативата „Красавицата и Вяра“, отново организира фотографи, които благотворително снимаха абитуриентите.

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 71 900 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

 Банковата сметка на Администрацията на президента е:

 IBAN  BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

 BIC    BNBGBGSD

 Банка БНБ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK