Повече паркоместа в Разлог

Снимка: Община Разлог

"Целта ни е да се справим с един от главните проблеми"

Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог - инж. Гърменов и зам.-кметът – Гюров проведоха втора работна среща на тема „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“ с Константин Пандев - началник на отдел „Общинска собственост и транспорт“, Пахов – инспектор пътен контрол при РУ – Разлог,  инж. Васил Панев - бивш преподавател в Професионална гимназия по транспортн - гр. Разлог, и Коюнджиев - експерт по организация движенията по пътищата.

„Готови сме с първото предложение за организация на движението в един от най-натоварените райони в Разлог. Първите ни действия са насочени към преобразуване улиците „Братя Кулини“ и „Братя Каназиреви“ изцяло в еднопосочни. Целта ни е да се справим с един от главните проблеми – паркирането. Ще свалим автомобилите от тротоарите, подсигурявайки им над 100 регламентирани паркоместа. По този начин ще осигурим и безопасна свободна зона на пешеходците“, заяви на събранието зам. кметът по икономическите и правни въпроси- г-н Гюров.

„На база резултатът, който ще получим след предвидените действия, ще продължим подобряване на регулацията на движени около училищата, детските градини и местата с голяма концентрация на автомобилно движение“, допълни временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов.

В рамките на по-малко от месец, под инициативата на Гюров, експертите предприеха действия, свързани с подобряване видимостта по улиците в града, подмяна на пътни знаци, подновяване на пешеходни пътеки, регламентирано паркиране, както и преобразуването на участъци от двупосочни в еднопосочни.  Бъдещите предложения на ръководството на Община Разлог, предвиждат подмяна на знаковата уредба, включително светофарната на главните улици „Гоце Делчев“, „Александър Стамболийски“ и улица „Екзарх Йосиф“, както и подобряване състоянието на пешеходните пътеки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK