Поредица кражби в Пернишко, деца нахлуват в частна собственост

Снимка: Infomreja.bg

Има задържани по три случая

Кражба на пари и валута разследват служители от Второ РУ.

Престъплението е извършено преди седмица в пернишкия кв. „Църква“. Неизвестни тогава проникнали през мазе на къща и откраднали левове, евро и долари, собственост на 67-годишен мъж, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Органите на реда започнали разследване. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия са задържани трима младежи на 15, 16 и 18 години, чиято съпричастност към случая е в процес на установяване. Наложена им е полицейска мярка за срок до 24 часа. По-късно при претърсване на адрес, обитаван от 15-годишният е намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана след направения полеви тест.  

Започнати са досъдебно и бързо производства и работата продължава под надзора на прокуратурата. 

Трима са задържани за кражби от вили.  

Сигнал на тел. 112 е получен вчера, около 17, 30 ч., за съмнителен товарен автомобил във вилната зона на пернишкото с. Кралев дол. Криминалисти от Второ РУ реагирали незабавно и на място били задържани трима младежи - двама непълнолетни на 15 и 17 години и един 18-годишен. Установено е, че от дворове на вили са откраднати различни метални предмети – тръби, платна, огради и други подобни. Иззет е автомобила марка „Рено“ с натоварените крадени вещи. Тримата са задържани за до 24 ч. с полицейска мярка и е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс.    

48-годишна перничанка ще отговаря за кражба от голям магазин.

Преди около 15 дни във Второ РУ бил получен сигнал от ръководството на хипермаркет в пернишкия кв. „Мошино“, че е извършена кражба на хранителни стоки. Органите на реда предприели действия по случая.

В резултат на разследването е установено, че деянието е извършено от 48-годишна жена от областния град. Хранителните продукти са възстановени и материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за прилагане на разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс -  налагане на глоба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK