Днес МВР залови 25 водачи, изкушени от чашката

Снимка: Infomreja.bg

Под въздействие на дрога са шофирали шестима

9549 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 271 водачи и пътници. Съставени са 2351 фиша и 704 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, седем - с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима души, четирима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2131 МПС и 2158 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 503 фиша и 145 АУАН. Установен е един, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Двама са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични  вещества или техни аналози.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK