Затвор за двама водачи, управлявали след употреба на алкохол и дрога

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемите признаха вината си

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказания:  „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване; „глоба“ в размер на 500 лв. и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 16 месеца, по отношение на 45-годишен обвиняем от Кюстендил. Съдът, под председателството на съдия Чавдар Тодоров одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата, съобщават от пресцентъра на структурата.

Ю. Н. се призна за виновен в това, че на 10.01.2023 г., в село Нов чифлик, в посока на движение към село Невестино, е управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин, като деянието е извършено повторно, след като обвиняемият е бил осъден с влязло в сила на 05.04.2018 г. определение на РС – Кюстендил, с което е одобрено споразумение отново за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и му е наложено условно наказание лишаване от свобода.

Определението, с което на обвиняемия е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца е окончателно и не подлежи на обжалване.

Районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години, по отношение на 52- годишен кюстендилец, който се призна за виновен в управление на МПС с 3, 27 промила, след като е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол през 2016 година. Съдът одобри споразумението постигнато между страните.

Обвиняемият Б. К. се признава за виновен в това, че на 14.02.2023 г., по ул. „Гороцветна“ в Кюстендил е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 промила, а именно с 3, 27 промила на хиляда. Определението на РС – Кюстендил е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK