Ротаракт клуб – Дупница, с кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи“

Снимки: Ротаракт клуб - Дупница

Кампанията ще се проведе на 30-и и 31-ви май в заседателната зала на Община Дупница от 09:30 до 14:00 часа

Ротаракт клуб – Дупница, за поредна година ще организира Кръводарителска кампания “В кръвта ти е да спасяваш животи”. Кампанията ще се проведе на 30. и 31. май в заседателната зала на Община Дупница от 09:30 до 14:00 часа.

Приканваме всички желаещи да се включат в кампанията и да извършим този най-чист хуманен акт заедно, обявиха от Ротаракт клуб - Дупница.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да бъде кръводарител, като цялата процедура трае до 20 минути. Ако по време на кръводаряването, кръводарителят се почувства зле, процесът се преустановява. В този случай дарената кръв не се изхвърля, а се използва за производство на кръвни продукти. 

Минималният срок между две кръводарявания е 60 дни. Жените имат възможност да кръводарят 4 пъти в годината, а мъжете - 5 пъти. 

След кръводаряването, всеки кръводарител ще получи бележка за два дни отпуск, подкрепителна закуска, подарък, а при изрично изразено желание - резултатите от направените изследвания на кръвта за СПИН, хепатит B и C, сифилис и кръвна група с помощта на цифров код на www.ncth.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK