Нови 29 проверки на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле” за незаконен превоз на туристи

Снимка: Infomreja.bg

Инспекторите установиха един нарушител без удостоверение за извършване на туроператорска дейност и договор за организирано пътуване

Нови проверки за установяване на нелоялни практики при организираните пътувания бяха извършени вчера на ГКПП “Капитан Андреево-Капъкуле”. В тях се включиха служители на КЗП, Икономическа полиция и ИА "Автомобилна администрация”, съобщават от Министерство на туризма.

Обект на инспекцията станаха 29 автобуса, пристигащи от Турция. Извършена беше проверка на туроператорите - организатори на туристическите пътувания, включително и на екскурзоводите, придружаващи туристите.

При един от проверените автобуси не беше предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност, липсваше договор за организирано туристическо пътуване, като за това беше съставен протокол от КЗП, с който се изисква липсващите документи да се представят.

При 28 от автобусите се установи, че проверените лица извършваха законно дейността си. Туроператорите притежаваха удостоверения за регистрация и имаха застраховки с валиден срок на действие.

ИА “Автомобилна администрация” и Икономическа полиция не установиха нарушения по време на проверката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK