ЗОВ ЗА ПОМОЩ! 3-годишният Оги се нуждае от вашата помощ

Снимки: Личен архив

Оги не чува, а единствената му алтернатива е в Турция, където само за първата операция са необходими 34 650€

Дарителска кампания в помощ на 3-годишния Оги стартира в Кюстендил. Всеки, който реши да помогне на момченцето и неговото семейство може да направи дарение на посочената по долу сметка или в кутиите, които ще бъдат разположени в търговски обекти в града. А историята на момченцето и неговата майка е повече от трогателна и докосваща всяко сърце.

Ето и историята на семейството:

"Имах трудна бременност ,по-голямата част от бременността си прекарах по болници, родих Оги секцио, но въпреки всичко той се роди нормално и здраво бебче! Оги растеше усмихнато,слънчево дете. С времето обаче забелязах ,че когато му говорим не ни обръща внимание, нито се обръща на името си,нито когато го повикаме идваше при нас. Споделихме съмненията си с педиатърката ни ,но в този момент тя каза ,че просто си въобразяваме.

Ние се успокоихме и решихме,че това е просто моментно и ще мине,знаете как са децата,някои проговарят късно или показват своя характер-все пак се бяхме допитали до лекар….Така измина една година и той започна да говори отделни думи като ,,мама'' ,,тате" ,,бабо" и ние решихми , че той няма проблем щом започна да говори. Обаче с времето речника му за 3 годишно дете не се обогати от към думички. Решихме да го заведем да му направят изследвания в Исул ,защото изчетох доста и коментарите в социалните мрежи бяха хубави.

Само, че за наше съжаление не се оказа точно така. От първия ден се сблъскахме с лошо отношение и упреци,Доцентката която ни прие ни попита "Как досега не сме разбрали ,че детето ни е глухо и къде сме си губили времето,че не сме видели този проблем?"От направената аудиограма беше ясно, че не дава никаква реакция от каквито и да било децибели.

Доцентката ни предложи да направим бера тест , с който ще го приспят и ще го подложат на изследването. Отидохме в болницата , направиха му теста и на вратата ни беше съобщено по начин,който никога няма да забравя"Детето ви е глухо на сто процента , вие какво очаквахте?"

Ние не повярвахме на тази диагноза и тръгна мъката по българските болници , срещнахме се с търговци на животи вместо с доктори. Препоръчаха ни един много добър специалност ,на когото и до днес съм благодарна!Той прегледа детето ми както трябва и разбра ,че Оги има силно възпаление в ушите, което не е лекувано и е убило голяма част от невроните в койлеата, което води до загуба на слуха. С помоща му излекувахме възпалението но се оказа,че неговата чуваемост почти се е загубила.

Тогава решихме да се насочим към Турция.

Там срещнахме уникални специалисти с разбиране от тяхна страна и обясняване за нещата , как са се случили и защо са се случили и че всичко е един лош късмет и просто от една настинка се е стигнало до тук. Изследванията установиха ,че с лявото ухо е 90% глух а с дясното има 60% резерв и очаква организма му за определено време да изгради сам някакви клетки и да може чуваемостта в дясното ухо да се увеличи.

През месец януари 2022г. е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо, за да не се забави развитието на Оги. След това ще лекарския екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране на дясното ухо.

И тук се обръщаме към Вас с голяма молба за подкрепа защото времето ни притиска а сумата за операциите е непосилна за нашето семейство!

Офертата за първата операция на Оги е 34 650€ - имплант и престой от 2 дни и без Вашата подкрепа няма да успеем!

Мария,майка на Оги"

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

BIC:SOMBBGSF

BG04SOMB91301070592001

Титуляр: Огнян Огнянов Огнянов

Общинска Банка АД

Скоро ще има и PayPal и очакваме информация за DMS номер

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd