Пламен Алексиев е „Кмет на месеца” с най-добра празнична програма за 3 март

Снимка: Община Радомир

Победата на Алексиев в конкурса при малките български общини дойде с 53,57% от вота на читателите

Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев спечели безапелационно приза „Кмет на месеца” в България на изданието kmeta.bg за изминалия месец. Хиляди читатели на изданието са оценили по достойноство, че празничната програма на Община Радомир за 3 март и 143 години от Освобождението на България е най-добрата в страната в категорията на общините до 20 000 души.

Победата на Алексиев в конкурса на тема „Духът на свободата” при малките български общини дойде с 53,57% от вота на читателите. След него остана кметът на Етрополе Димитър Димитров с 33,16% от гласовете, а трети се нареди градоначалникът на Луковит Иван Грънчаров с 13,27%.

Както е известно, Община Радомир организира богата и интересна празнична програма за 3 март тази година. Зрителите имаха възможността да видят историческа възстановка на подписването на Санстефанския мирен договор, организирана от Национално дружество „Традиция”. Водещият програмата – актьорът Божидар Попчев взриви публиката с рецитал на откъси от стихотворенията на Иван Вазов “Кочо” (“Защитата на Перущица”) и “Опълченците на Шипка”. Десетгодишната Антония Станкова от ОУ “Иван Вазов” – село Извор просълзи присъстващите с изпълнението на стихотворението “Възпоминания от Батак” – “Разказ на едно дете”. Фолклорните изпълнения на ансамбъл „Етнофолк“ – Радомир и детска фолклорна група при Народно читалище „Напредък 1895“, с ръководител Инес Михайлова, също предизвикаха аплодисментите на присъстващите жители и гости на града. Освен това, по повод 3 март в Общинския исторически музей в Радомир беше организирана и изложба под надслов „80 години паметник на свободата – връх Шипка“.

При големите български общини победител в конкурса е кметът на Стара Загора Живко Тодоров с 76,36% от гласовете. При средните български общини призът отива при градоначалника на Панагюрище Никола Белишки с 70,18% от вота на читателите.

„За нас Деня на свободата е символ и гордост! Самарското знаме завинаги дава неповторим ореол на Българското опълчение! Затова Радомир празнува с традиция и преклонение! Бих искал да благодаря за признанието. Наградата е плод на колективните усилия на служителите от отдел „Култура” в Община Радомир, членовете на Национално дружество „Традиция”, актьорите, рецитаторите и танцьорите, които направиха вълнуваща за публиката програмата на празника. В нашия град винаги почитаме 3 март по подобаващ начин. Занапред ще продължим да честваме Освобождението на България по оригинален и запомнящ се начин, стига епидемиологичната обстановка в страната да позволява това”, заяви по повод заслуженото признание кметът на Община Радомир Пламен Алексиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK