Задържаха сина на кмета на Панагюрище след ПТП-то в града

Снимка: Infomreja.bg

Информацията е оповестена от пресцентъра на Прокуратурата

Синът на кмета на Панагюрище, причинил пътнотранспортно произшествие в центъра на града, е задържан по досъдебно производство на Районна прокуратура - Пазарджик за катастрофа.

На 30 март 2021 г., около 2 часа, е бил получен сигнал на тел. 112 за пътен инцидент в централната част на Панагюрище. Установено било, че лек автомобил, марка „Субару“, се е блъснал последователно в три паркирани коли, врязал се във витринно стъкло на магазин за дрехи и офис.

Водачът на автомобила - И.Б., на 21 г., не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил. Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии. По документи собственик на колата е И.Б.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик – Териториално отделение-Панагюрище се извършват активни процесуално-следствени действия - провеждат се разпити на свидетели, иззет е автомобилът, назначена е техническа експертиза на видеоматериали, установени са лицата, пътували в колата и др.

И.Б. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Действията по разследването продължават, като предстои той да бъде привлечен като обвиняем и да се прецени за вземане на съответната мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK