Стойчо Кацаров може да бъде обвинен в длъжностно престъпление заради тестовете за деца

Снимка: Infomreja.bg

Спецпрокуратурата образува досъдебно производство по случая

Бившият министър на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров може да бъде обвинен в длъжностно престъпление заради договорите за закупуване на щадящи тестове за учениците. От Специализираната прокуратура съобщиха, че след като са получили материалите от проверката на Антикорупционната комисия, е образувано досъдебно производство, което ще установява има ли нарушения в процедурата. 

"На Агенцията за държавна финансова инспекция е възложена финансова инспекция", каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова:

"Самата преписка от Антикорупционната комисия постъпи в специализирана прокуратура, тъй като предмет на проверката е, разбира се, извършена или неизвършена дейност от страна на лице, заемащо висша публична функция. В случая, доколкото се касае за тестове, които касаят здравето, а понякога живота на учащи, безспорно логично е да се направи съждение, че се отнася за министъра на здравеопазването, но много е възможно доказателствата да насочат към друго лице, което носи отговорност".

След приключване на разследването Специализираната прокуратура ще уведоми обществеността за резултатите, информират от там. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK