Полицаите, взели подкупи в Благоевградско, остават в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Това определи Апелативният съд в София

Апелативният съд в София остави за постоянно в ареста двамата полицаи от „Пътна полиция“, обвинени в получаване на подкуп, съобщиха от съда.

Според магистратите към момента има достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че полицаите са извършили престъплението, за което са обвинени.

Според защитата двамата служители на МВР са направили опит да пресекат част от злоупотреби с незаконно изсичане и продажба на дървен материал в района на Благоевград, но тази теза не е подкрепена от достатъчно доказателства.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, полицаите от София са били командировани в област Благоевград, за да борят престъпността и корупцията.

Има два случая от 17 ноември, в които са уличени, че именно те са част от корупционна дейност.

Първият е за проверка на товарен автомобил, превозващ дървесина при прохода „Предел“. На водача е поискана сумата от 500 лв.

Вторият е след проверка на лек автомобил край Градево, в който е превозвано живо теле. На водача също са поискани 500 лв. заради това, че транспортира животно без ушна марка.

Полицаите са взели общо 1000 лв. през въпросния ден и след края на смяната си са си тръгнали към София. И по двата случая веднага „ужилените“ граждани са сигнализирали до МВР, че са станали жертви.

Двамата уличени в подкуп служители -  А.И. и И.П., са в системата между 15 и 17 години. Единият е на 37 г. – който е старши по наряд, другият - на 42 г.

Полицаите отричат, че са взимали пари, обяснили, че това е акция срещу тях, защото „изпълнявали добросъвестно задълженията си“.

СРС-та не са използвани при акцията. Има обаче снимкови материали.

Законът предвижда затвор от 3 до 10 г., лишаване от права да упражняват определени професии и глоба до 20 000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK