Бойко Рашков: Рокадите в МВР не спряха мигрантския натиск

Снимка: БГНЕС

„Дефицитът на кадри трябва по някакъв начин да се преодолее“

Бившият вътрешен министър и сега депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков има сериозни резерви по отношение на някои рокади в ръководния състав на МВР, които бяха извършени от неговия наследник на поста - служебният министър Иван Демерджиев. Проблем обаче и за по-добро опазване на границата ще бъде неприемането на бюджет за следващата година, тъй като ако влезем с удължителен бюджет пари за попълване на състава, оборудване и обучение просто няма да има.

Дефицитът на кадри трябва по някакъв начин да се преодолее, настоява Рашков, който не вижда друг начин. "От друга страна сега не можем да приемем бюджет, защото виждаме, че три политически сили са се обединили главно да променят Изборния кодекс, и не се занимават с бюджета." Нужно е също така да се вземат решения и за т.нар. преградно съоръжние и то да се приведе в приличен вид - т.е. действително да предотвратява преминаване, а не да е като ограда на селски двор.

Като пример за неудачна кадрова политика пред News.bg Рашков даде освобождаването на директора на Главна дирекция "Гранична полиция" Моллов, което не е довело до по-надеждно противодействие на мигрантския натиск. А напротив, след това има два смъртни случая, трети на застреляния граничен полицай на самото оградно съоръжение , а онзи ден и катастрофата с буса на Околовръстното шосе в София, при която има тежко ранен служител на реда. "Ако ползваме само тези няколко случая, можем да кажем, че докато ръководството на Гранична полиция беше в ръцете на господин Моллов, нямаше такива случаи".

И към други смени, включително в ГДНП, Бойко Рашков остава скептичен, тъй като част от сменените са служители, които той е награждавал за противодействието им на купения вот. "Това прави силно впечатление на цялата професионална общност", заяви Бойко Рашков. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK