Нерегламентираните сметища край Господинци трябва да изчезнат!

Снимки: кметство Господинци

Община Гоце Делчев и кметството се заемат с проблема

Всички сме виждали грозните гледки на изхвърлени боклуци сред красивата ни природа. Най-често в сметища са превръщани крайпътни полянки, места за отдих около чешми, реки… Вместо да се наслаждава на природната хубост, човек бърза да отвърне поглед, погнусен и възмутен!

Подобна родна картинка има и край иначе китното гоцеделчевско село Господинци. Кметът на селото Ахмед Ходжов и община Гоце Делчев търсят начини да се справят с проблема.

Тези дни в Господинци влиза в сила нова услуга – последния петък на всеки месец  кола ще извозва едрогабаритни отпадъци /стари мебели, хладилници, перални, дюшеци, матраци , пластмасови щайги, бидони и всякакви други по-големи предмети, които не могат да се слагат в кофите за боклук. От собствениците им се иска само да ги изнасят на улиците, без с това да затрудняват движението.

Надеждата е с тази услуга да намалеят нерегламентираните сметища край селото, но тъй като хората без естетически вкус и гражданско съзнание ще продължат да замърсяват природата, в сила ще влезе и контролът. Камери ще помагат за установяване на злосторниците, тези, които не разбират, че така вредят не само на околните, но и на себе си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK