Откриха бебе сред купчина кокаин в Брюксел

Снимка: iStock

Неправилно паркиране довело до спецакцията

Необичайно откритие направи полицията в Брюксел. В рамките на разследване за наркотици, в една от спалните на претърсвана къща, е открито бебе на едва четири месеца. То лежало сред купчина кокаин, предаде БГНЕС.

Освен че са намерени 4,650 кг кокаин, разпръснат по пода на спалнята и в кутия с инструменти, полицията открива три шоколадови яйца, но пълни с кокаин, прецизни везни и опаковъчен материал, съобщава сайтът „The Brussels Times”.

Заподозреният е предаден на разследващия магистрат, който го арестува за престъпления, свързани с притежание и продажба на наркотици в контекста на по-голяма банда. По искане на прокуратурата е съставен и официален доклад за непълнолетно лице в опасност.

В хола на къщата полицията намерила още 16 295 евро в брой. Иззети са два автомобила, телевизор и няколко луксозни часовника.

Освен малкото бебе, в къщата са присъствали тъщата и съпругата на заподозрения, която също била задържана и освободена след разпит.

Откриването на наркотиците станало случайно. Нарушение на правилата за движение по пътищата е предизвикало намесата на местните разследващи органи. Един автомобил бил неправилно паркиран два пъти поред и след проверка на регистрационния номер, полицията установява, че колата и шофьорът са били част от разследване за търговия с кокаин. Освен това, мъжът пребивавал в Белгия незаконно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK