Водач е направил опит да избяга от проверка на КАТ

Снимка: МВР

Водачът е неправоспособен

„ДАИ тринога, палка на КАТ, палка на S-ките”, „ Прибирайте ….и с рейса…настръхнали са” са част от постовете в една от социалните виртуалнни групи, които „следят” работата на Пътна полиция.

Днес Сливен осъмна със засилено полицейско присъствие на главни булеварди, на вход и изход от града и на най-натоварените кръстовища.

Завишеният контрол е по линия на пътната безопасност и е в рамките на специализирана операция, разпоредена от директора на Областната дирекция на МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. 

Извършват се проверки на водачите за употреба на алкохол и/ или наркотични вещества, правоспособност, скорост, спазване на знаците, маркировката, светлините на светофарните уредби и други нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм. 

На един от контролните пунктове в рамките на 2 часа са  проверени 57 автомобила и 89 лица. Съставени са 3 акта и 9 фиша.

Водач на лек автомобил „Форд Фокус” се е опитал да избяга след подаден сигнал за проверка. Увеличил е скоростта и е преминал на червен сигнал на светофара. Спрян е от полицейски екип, който установява, че водачът е неправоспособен. Съставен му е акт по ЗДвП, номерата на автомобила са свалени.  

Операцията продължава. Контролът се осъществява от екипи на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР-Сливен и група „Териториална полиция” към РУ-Сливен, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK