Слави: Няма да се коалираме с никого на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Това заяви лидерът на ИТН

Няма да се коалираме с никого на предстоящите избори. Това с коалицията не ми харесва. Няма да има такава кализия. Тя е невъзможна. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов на пресконференция. 

От партията предоставиха данни на социологическа агенция ИПСО, проведено сред 1000 респонденти по метода на телефонно интервю. Проучването показва, че 

53% одобряват референдум за смяна на политическия режим от парламентарна в президентска република, като най-висока подкрепа сред хората между 18 и 45 години.

“Не сме водили разговори с Радев за идеята, която имаме ние. Той не знае за тази наша цел, няма никакво участие. Той си води президентството, а ние си водим това, което смятаме, че е правилно. Той няма нищо общо!”, заяви Трифонов. 

“Нямам запис от дома на Радостин Василев”, заяви Трифонов след въпрос дали притежава такъв след скандала с бившия депутат от ИТН - сега независим народен представител.

Той потвърди обаче, че съди съпредседателя на “Продължваме Промяната” “ за това, че аз съм мафиот, за “Капитан Андреево”. Делото е насрочено за 21 април 2023г. 

Ако ИТН влезе в следващия парламент, ще “направим всичко възможно, за да бъде той работещ”, категоричен бе Трифонов. “Имам още време да помисля за това дали аз самият ще бъда кандидат за депутат”, допълни той, съобщава Nova TV.

Според него причината ИТН да има отлив от партията към ПП е заради “историята и харизмата” на Кирил Петков и Асен Василев и заради “анти-ГЕРБ позицията, която те заеха”. 

Той отказа да даде прогнозен резултат на представянето на ИТН на следващите предсрочни парламентарни избори. “ИТН ще направи всичко възможно да влезе в следващия парламент с достоен резултат”, каза той. 

“Ако референдумът е успешен, ще трябва да се свика ВНС, когато всички партии ще трябва да направят предложения за промени в Конституцията”, каза Тошко Йорданов. Той обясни, че при президентската република има много по-детайлно разграничение на заседателна, съдебна и изпълнителна власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK