Външният министър на Германия е на официално посещение в Скопие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основна тема на разговорите ще бъде процесът на присъединяване на страната към ЕС

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок пристига днес на официално посещение в Република Северна Македония. По този повод снощи сградата на Министерството на външните работи на Северна Македония беше осветено с цветовете на знамето на Германия, предаде БТА.

Посещението е по покана на министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи, а основна тема на разговорите ще бъде процесът на присъединяване на страната към ЕС, включително предстоящите конституционни промени като ангажимент на страната за отваряне на преговорните глави, както и двустранните отношения между Германия и Северна Македония с акцент върху икономическото сътрудничество, председателството на ОССЕ и сътрудничеството в рамките на НАТО, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи в Скопие.

Освен с Буяр Османи Бербок ще се срещне и с президента на страната Стево Пендаровски, председателя на парламента Талат Джафери, премиера Димитър Ковачевски и вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, ще проведе срещи и с парламентарната комисия по външна политика, както и с представители на опозиционните партии./БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK