След предписание на РИОСВ: Община Дупница почисти множество критични точки от строителни отпадъци

Снимки: Община Дупница

Вижте къде можете да изхвърляте отпадъците си

По предписание на РИОСВ - София за извършване на цялостен обход на пътищата от общинската пътна мрежа и прилежащите територии и при констатиране на нерегламентирано замърсяване с отпадъци, същото да бъде своевременно почистено, Община Дупница почисти от дюшеци, тухли, бетон, битови отпадъци, керемиди, мебели и тн., множество критични точки извън населените места. Това съобщават от пресцентъра на администрацията.

В тази връзка, Община Дупница уведомява населението на територията на общината, че за генерираните строителни отпадъци от ремонтна дейност, строителство и събаряне: отпадъчни керамични изделия /мивки, тоалетни чинии, плочки и др./, тухли, керемиди, плочки, бетон, смеси от бетон, почва и камъни, могат да  се извозват и предават до площадка на “Находище Габи-2”, землище на гр. Бобошево.

Извозването на отпадъците от строителни обекти се извършва от лица притежаващи регистрационен документ за събиране и транспортиране на отпадъци по чл.35 от ЗУО. Малки количества отпадъци получени в резултат ремонтни дейности на домакинства могат да се извозват от  физически лица.

Цена на прием на строителни отпадъци – 9,00 лв. без ДДС на тон всеки ден 8,00 часа до 17,00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//