Сутринта ще е слънчево, след обяд - облачно и дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури от 26 градуса на запад до 36 на изток

Днес над Западна и Централна България в сутрешните часове ще преобладава слънчево време. Около и след обяд под влияние на студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има вероятност за локални интензивни явления. Там вятърът ще е от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо, с до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат в широки граници: от 26° в западните райони до 36° на места в Източна България.

Над планините в Западна и Централна България още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 56 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 9 мин. Луната в София залязва в 0 ч. и 50 мин. и изгрява в 12 ч. и 55 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK