Слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

Следобед на отдерни места в Западна България ще превали краткотраен дъжд

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 31° и 36°, в София - около 31°.

В планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще започне да се развива купеста облачност и на места в масивите от западната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, който до вечерта по най-високите части на Рила и Пирин ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане още ще се понижи и след обяд вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 55 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 10 мин. Луната в София залязва в 0 ч. и 28 мин. и изгрява в 11 ч. и 49 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK