На запад облачно, на изток слънчево

Снимка: Infomreja.bg

Около и след обяд ще превали

Днес над по-голямата част от западната половина от страната облачността ще е значителна, а над източната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 23°.

Над планините облачността ще е значителна, по върховете - мъгливо. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, над около 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 3 мин. и залязва в 0 ч. и 28 мин. на 15.06.2021 г. Фаза: четири дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK