Времето остава облачно, валежите продължават

Снимка: Infomreja.bg

Дневните температури ще се понижат

Днес ще остане облачно, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В отделни райони ще има и гръмотевична дейност; възможни са градушки. До вечерта дъждът ще отслабне, на места временно и ще спре. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, привечер ще започне да се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. На места валежите ще са значителни, в отделни райони ще има и гръмотевична дейност. До вечерта явленията ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, по най-високите части от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, значителни - след обяд. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 39 мин. и залязва в 20 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 34 мин. Луната залязва в 2 ч. и 24 мин. и изгрява в 11 ч. и 16 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK