Днес до обяд ще е слънчево, след обяд - с купеста облачност

Снимка: Infomreja.bg

В Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони, купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 24°.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по високите части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще остане малко по-ниско от средното за месеца, без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 20 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 51 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 48 мин. и залязва в 9 ч. и 30 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK