Министрите на туризма и на здравеопазването проведоха работна среща с туристическия сектор

Снимка: МТ

Акцент в срещата бе прилагането на противоепидемичните мерки

Служебният министър на туризма Илин Димитров и на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведоха работна среща с туристическия бранш относно прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.

„Основната ключова дума при работата с туристическия бизнес ще бъде предвидимост. Трябва да имаме сигурен зимен сезон”, обяви министър Димитров.

По покана на министъра на здравеопазването към експертния съвет към институцията ще се присъедини проф. Георги Рачев, председател на Алианса на туристическата индустрия в България и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции.

„Ние работим много добре с министъра на здравеопазването. Трябва да спрем да говорим за COVID-19 като статистика, а да излъчваме сигурност, предвидимост и стабилност. Това ни е основната задача през следващите два месеца“, заяви министър Димитров. Той съобщи още, че е поискал от министъра на здравеопазването да се работи за оптимизиране дейността на държавните медицински центрове с цел осигуряване на алтернатива на скъпите медицински услуги в частните клиники при обслужването на туристи.

На първата си среща с бизнеса служебният министър Илин Димитров очерта някои от приоритетите в бъдещата си работата, като крайна цел е подобряване на туристическия продукт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK