Условни присъди за чужденци, влезли незаконно в страната

Снимка: Infomreja.bg

Наложени са им и глоби от по 100 лв.

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумения и наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 3 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години и „глоба“ в размер от по 100 лв., по отношение на граждани на Ирак и Сирия.

36-годишният  Ауад А. от Ирак и 44-годишният Сбиа Р. от Сирия се признаха за виновни в това, че на 06.10.2022 година, в района на местността „Славчето“, Община Трекляно, на около 10 метра от 419 гранична пирамида, са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 279, ал.1 от НК.

Одобрените споразумения имат последиците на влязла в законна сила присъда. Определенията на Районен съд – Кюстендил са окончателни и не подлежат на обжалване.

Районен съд – Кюстендил, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер от 100 лв., по отношение на 28- годишен гражданин на Афганистан, който се призна за виновен в това, че на 01.10.2022 г. е влязъл през границата на страната ни от Република Сърбия, в района на ГКПП Олтоманци, без разрешение на надлежните органи на властта.

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на обвиняемия Махди С.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK