Връчиха заповедта за затваряне на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград

Снимки: МОСВ

Мотивите са нарушения на комплексното разрешително и неизпълнени предписания

Заповед за затваряне на ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград е издадена от Министерството на околната среда и водите. От месец май до декември ,миналата година в РИОСВ - Хасково, са регистрирани 25 сигнала във връзка с нередности при дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД - Димитровград, а за по-малко от четири месеца през тази година са подадени още 20 сигнала.

На място пристигнаха директорът на РИОСВ - Хасково, Наталия Пачаманова и областният управител на Хасково Катя Панева, за да връчат заповедта за затварянето.

Мотивите са нарушения на комплексното разрешително и неизпълнени предписания, съобщава БНР.

Юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев обясни, че не е упълномощен да получи заповедта и коментира:

"Не е спазена процедурата по връчване и те би трябвало да знаят какъв е редът. Може да е по пощата с обратна разписка. Не беше необходимо това показно мероприятие в момента".

До 27 април ТЕЦ "Марица 3" не работи, каза Семерджиев и допълни:

"След празниците имахме намерение да започнем. Тогава щяха да идват ремонтните фирми, с които вече сме сключили договор, и нашата уговорка с тях беше те при работещо съоръжение да могат да обследват. Да видят къде са проблемите. Сега - при загасена и пломбирана централа, не виждам те как ще си свършат работата. По-вероятно влизаме в съдебна фаза, където трябва да си предявим и правата по съдебен ред."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK