Окръженият съд в Кюстендил взе мярка „Задържане под стража“ спрямо албански гражданин

Снимка: Infomreja.bg

В Германия за него е издадена Европейска заповед за арест

Окръжен съд – Кюстендил, определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на албанския гражданин N. Robert., за когото има издадена Европейска заповед за арест от Окръжен съд Оберхаузен, Германия. Мярката се взема до приключване на производството по екстрадиция и ще се търпи в затвора – гр. Бобов дол. Определението подлежи обжалване пред САС в 3-дневен срок.

Албанският гражданин / на 40 години / се издирва за кражба на имущество през 2019 г. на стойност на 41 555, 10 евро, кражба на имущество на стойност 160 евро и повреждане на имущество на стойност 2 000 евро. Той е задържан на ГКПП- Гюешево, на трасе входящи автомобили.

Съдът намира искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил, за вземане на временна мярка „задържане под стража” спрямо N. Robert за основателно, тъй като са налице всички предпоставки за това, а именно: предстоящо екстрадиционно производство по отношение на исканото лице с цел провеждане на наказателно преследване за престъпления, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода” до 10 г., като престъпленията са такива и съгласно българския закон. Съдът счита, че подходяща мярка, гарантираща участието на N. Robert в предстоящото екстрадиционно производство, е единствено „Задържане под стража”, предвид липсата на постоянна адресна регистрация в Република България, обществената опасност на деянията и с оглед размера на предвидените наказания, които обстоятелства биха могли да мотивират евентуално лицето да се укрие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2