АС в Благоевград спря нареждането на ДНСК за парк "Македония"

Снимка: Infomreja.bg

Насрочено открито съдебно заседание за 16.03.2023 г. от 13.45 ч.

Административен съд – Благоевград спира изпълнението на нареждането на ДНСК да не се ползват сградите в парк „Македония“ в Благоевград.

В Административен съд – Благоевград е образувано административно дело по жалба на община Благоевград против писмо на началника на Дирекция за национален строителен контрол, с което се нарежда да не се изпълняват строителни и монтажни работи, както и да не се ползват сгради „Музей“, „Интерекспо и конгресен център“ и „Зала за спорт" в поземлен имот с идентификатор 04279.621.147 по кадастралната карта на гр. Благоевград (парк „Македония“, бившата казарма). 

С жалбата е заявено искане за спиране изпълнението на акта до приключване на делото. 

С определение от 03.02.2023 г. Административен съд – Благоевград спира изпълнението на нареждането на Дирекцията за национален строителен контрол да не се използват сгради, частна общинска собственост, находящи се в парк „Македония“ в град Благоевград. Съдът намира, че в конкретния случай са налице всички предпоставки за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение. Жалбоподателят е представил редица доказателства, от които по безспорен начин се установява, че сградите се ползват от неограничен кръг правни субекти - от населението на града и негови гости, общински дружества, културни организации и спортни клубове. 

По образуваното административно дело № 129 по описа на Административен съд – Благоевград за 2023 година е насрочено открито съдебно заседание за 16.03.2023 г. от 13.45 ч.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK