Борислав Радулов спечели златен медал на световната купа по кикбокс в Турция

Снимка: БНР

Той стана първи и в отборната надпревара

Носителят на световната и европейската титла Борислав Радулов спечели златен медал от Световната купа по кикбокс в Истанбул, Турция.
 
Националът на България защити безапелационно лидерската си позиция и взе купата в стила Пойнт файтинг при мъжете, категория до 57 килограма. Радулов ще се завърне у нас с два златни медала и едно сребро, след като стана първи и в отборната надпревара, където спечели купата с отбора "Team United", който е сформиран от топ състезатели от цяла Европа. 

Националът на България се състезава и в още една категория - до 63 килограма, също стил Пойнт файтинг, и се класира на втора позиция.
 
"Много съм доволен от резултата си. Не дадох никакъв шанс на конкурентите в нито един от мачовете. През цялото време водех по точки и по никакъв начин не позволих да има съмнения кой е шампиона. Трудното беше, че всички срещи ги изиграх през няколко минути и умората ме натискаше, но не се предадох и спечелих. В татами стиловете, когато се започне една категория, тя се изиграва до край. Няма време за почивка. Благодаря на моя личен треньор Борислав Радулов за перфектните тренировки и на федерацията за всичко, което ми осигурява, за да мога да се подготвям качествено", заяви Радулов веднага след спечелването на златото в Истанбул.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK