Скандален аудиозапис оповестиха от РЗС

Яне Янев и Атанас Семов, снимка: infomreja.bg, архив

Скандален аудиозапис оповестиха от РЗС на брифинг в централата на партията, информира pressclub.bg. На аудиозаписа се чува как изпълняващият длъжността вътрешен министър Веселин Вучков чинно отговора и дава обяснения на руски, говорейки с друг мъж, който му задава въпроси на руски.

“На 3 октомври в централата двама мъже, на видима възраст 30-35 години донесоха аудиозапис. Единият от тях се е представил като човек от кабинета на и.д. Веселин Вучков”, – обясни как е получен записа кандидатът на партията за президентг Атанас Семов.

“МВР е пазело Цар Киро и го е толерирало през цялото време по време на събитията ва Катуница. Думите на Вучков са казани в неговия кабинет”, – коментира Семов.

“Глас: Нали те точно затова се събират утре премиера и президента в Консултативния съвет?
Вучков: Ами аз съм основен докладчик…
Глас: А защо не разчитате на големи подвижки…?
Вучков:Президентът и премиерът да, но вътре в тоя съвет участват кои – лидерите на политическите партии в Парламента…
Вучков: Още в неделя организирахме дежурно съдии и прокурори и тези наказания било административни, било углавни изиграха превантивни рола.
Вучков: Всеки ден задържахме между 100 и 150 човека.
Вучков: Задържани за 24 часа.
Вучков: Тъй като бяхме сигурни, че това ще се случи, аз до ден днешен твърдя, че полицията действа професионално и разумно. Бяха взети някои важни решения, трудни решения, които каквото и да беше решението, щеше да има упреци. Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото, след това той самият пожела да отседне в курорт Боровец край София. Разбира се, тези няколко хиляди човека, които отидоха… Между другото, от селото вече на втория ден почти нямаше хора, дойдоха само агитки отвън…
Глас: Имате предвид къде!
Вучков: В Катуница…”

Семов зададе няколко въпроса към Цветан Цветанов, на който от РЗС искат категоричен отговор, защото “обществото иска да знае истината”.

1. На кого в Русия докладва и.д. министърът на вътрешните работи вечерта преди заседанието на КСНС и защо?
2. Защо той и главния секретар излъгаха, че МВР не е пезило и крило Цар Киро, след като дори са му изпълнявали прищевките да го крият из планинските курорти?
3. Какви други “желания” на Цар Киро са изпълнявани от МВР и колко струват те на държавния бюджет? Вярно ли е, че операцията само по укриването на Цар Киро от МВР струва на държавния бюджет над 100 000 лв?
4. Защо уж “Адекватните действия на МВР се изразяват в арестуването на 150 български младежи всеки ден, но не и на Цар Киро, още от първия ден заподозрян за поръчителство на убийството?
5. Какви са връзките и зависимостите между Цар Киро и Цветан Цветанов?

“В МВР има тежък проблем, тежка демотивация на редовите полицаи. В редиците на МВР има много симпатизанти на РЗС, които са угнетени от Цветан Цветанов и искат неговото сваляне. По време на протеста видяхме любезното отношение на полицаите, добронамереното им поведение към нас и им благодарим за достойното поведение на хора, които милеят повече за държавата, отколкото за проваления си министър”, – каза още Семов.

“Категорично искаме оставката на Цветан Цветанов. Искаме да знаем и дали Вучков е действал сам или е изпълнявал заповеди на Цветанов по време на събитията в Катуница”, – каза от своя страна лидерът на партията Яне Янев.

Янев за пореден път настоя Цветанов да подаде оставка час по-скоро и “да се спре с тази драма”.

“Нямаме никакви съмнения в автентичността на гласа на Вучков на записа. Затова искаме извънредно заседание на НС, на което, да се изслуша целия запис. На това заседание да стане ясни дали има и други записи по случая Катуница, кой и какво е разпореждал при създалото се напрежение в държавата. И след изслушването в Народното събрание, Цветанов да бъде освободен от правителството на Бойко Борисов”, – категоричен е Яне Янев.

На въпрос дали знае дали записа е целият или фрагмент, Янев заяви, че нямат такава информация.

Накрая лидерът на РЗС отправи призив към министър-председателят Бойко Борисов:

“Бойко, вземи да разкараш тоя Цецо, че ще запали държавата и въпреки, че ти си пожарникар, няма да можеш да го загасиш.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK