Арсенал загуби насред Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Той бе отстранен от Спортинг (Лисабон) след изпълнение на дузпи

Един от фаворитите за трофея в Лига Европа Арсенал отпадна още в осминафиналите на надпреварата, след като бе отстранен от Спортинг (Лисабон) след изпълнение на дузпи. Първият мач в Португалия завърши при равенство 2:2, а реваншът в Лондон също не излъчи победител - 1:1. При изпълнението на дузпи Габриел Мартинели направи пропуск при четвъртия наказателен удар за "артилеристите", докато "лъвовете" бяха точни пет пъти за крайното 5:3.

Двубоят на "Емиратс" предложи много емоции за феновете на двата тима, като домакините, които са лидери във Висшата лига, започнаха силно и поведоха още в 19-та минута с гол на Гранит Джака. Гостите възстановиха равенството в 62-та минута със страхотно изпълнение на Педро Гонсалвеш, който прехвърли вратаря на Арсенал Арън Рамсдейл с удар от центъра на терена. 

До края на редовното време и в продълженията играчите на Микел Артета така и не успяха да стигнат до победен гол, а Спортинг завърши срещата с човек по-малко след втори жълт картон на Мануел Угарте. 

"Искам да отбележа, че създадохме три добри шанса за гол, които обаче не отбелязахме. Когато стигнахме до продълженията, отново показахме енергията, която притежаваме, и манталитетът на победители. Това е позитивното от срещата. В края трябваше да преживеем и лотарията на дузпите и не ни се получи да излезем усмихнати от нея", коментира мениджърът на Арсенал Артета.

Напред продължава и Манчестър Юнайтед след втора победа над Бетис, този път в Севиля. Голмайсторът на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд вкара единственото попадение с далечен удар за крайното 1:0, след което английският гранд отстрани съперника си с общ резултат 5:1. 

За четвъртфиналите се класира и Ювентус след победа с 2:0 при гостуването си на Фрайбург и 3:0 в общия резултат. Рома не допусна грешка при гостуването си на Реал Сосиедад и след нулево равенство продължава напред с общ резултат 2:0.

Останалите резултати от Лига Европа:

Фенербахче - Севиля 1:0 (общ резултат 1:2)

Фейенорд - Шахтьор Донецк 7:1 (8:2)

Ференцварош - Байер Леверкузен 0:2 (0:4)

Роял Юнион Жилоаз - Унион Берлин 3:0 (6:3).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK