Жители на благоевградското село Зелен дол си искат обратно кметския наместник

Снимка: Infomreja.bg

"Жителите на с. Зелен дол подкрепяме безусловно Александър Мановски"

Жители на благоевградското село Зелен дол си искат обратно кметския наместник. Събират подписка в негова подкрепа.

С отворено писмо до кмета на общината – Илко Стоянов, жителите на селото заявяват, че искат да бъде върнат на поста си Александър Мановски, досегашен кметски наместник.

В писмото си зелендолчани се обръщат към Стоянов:

Уважаеми г-н Стоянов, 

Ние, жителите на с. Зелен дол, с огромно разочарование разбрахме, че сте освободили от длъжност кметския наместник на селото Александър Мановски. 

Жителите на селото подехме моментална подписка в подкрепа на Александър Мановски да остане наместник в с. Зелен дол, която за часове събра над 100 подписа от постоянните  жители на селото. Още в понеделник , подписката която продължава да се събира и към този момент, ще бъде внесена в деловодството на Община Благоевград, заедно с молбата ни към Вас да възстановите на длъжност Александър Мановски.

Готови сме за среща с Вас за да изразим нашите аргументи лично и гласно, ако подписката не Ви е достатъчна да чуете нашия мажоритарен глас!

Жителите на с. Зелен дол подкрепяме безусловно Александър Мановски за кметски наместник на селото ни!

Припомняме, че смяна на част от кметските наместници в благоевградските села предвижда новият кмет.

Причината – оплаквания от гражданите, които да получени по време на предизборната кампания при срещите в жителите на селата.

Илко Стоянов обяви, че ще бъдат извършени частични промени, а активността около президентските избори ще са „удобният момент“, в който да бъде иницииран референдум тип дискусия с жителите на селата.

Става дума за „номинационни събрания“ или „малки избори“, каза Стоянов, който подчерта, че това няма да засегне по никакъв начин бюджета на общината. Целта е да се проведе открит разговор с хората в селата, които да предложат и номинират подходящ според тях кметски наместник.

Стоянов сподели, че изцяло ще се съобрази с мнението на хората като е възможно и да бъдат върнати стари наместници на поста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK