Над 100 деца и родители се включиха в „Зелено семейно приключение“ в Кюстендил

Снимки: ОДК

Целта на организаторите бе да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството

В лесопарк „Хисарлъка” се проведе „Зелено семейно приключение” -  инициатива на Обединен детски комплекс в партньорство с община Кюстендил.

Целта на организаторите бе да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, запознаване с парка и ползата от здравословния начин на живот. Конкретният случай бе разходка в лесопарк „Хисарлъка“ по известната в миналото „Пътека на здравето“.

Над сто участници – деца и родители, се включиха в изявата. Бойко Малинов – директор на ОДК, поздрави участниците и им пожела приятна разходка и много положителни емоции.

За децата имаше интересни игри и изненади. По маршрута, подготвен от учителя по таекуондо в ОДК Красимир Стоименов, участниците търсиха скрити „съкровища” – торбички, в които те откриваха какво е значението на гората за хората и за живота на планетата.

Освен играта „Намери съкровището”, Василка Кръстева – ръководител на екоклуб „Малкият принц”, бе подредила постери, запознаващи децата с  историята на лесопарк „Хисарлъка” и със създателя на парка – лесовъда Йордан Митрев. През тази година кюстендилци отбелязват два юбилея – 130 години от залесяването на Хисарлъка и 155 години от рождението на Йордан Митрев.

Накрая, във викторината подготвена от г-жа Кръстева, децата показаха какво са научили за парка и гората. За победителите в играта и викторината имаше награди. Беше връчен приз „Най-малък участник”, а всички участници получиха грамоти и подаръци.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK