Протест срещу насилието между деца се проведе в Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Причината е бой между гимназисти

Протест срещу насилието между деца се проведе в Разлог.

Причината е бой между гимназисти, от две различни училища в града, за който ви съобщи ИНФОМРЕЖА.

Децата са имали пререкание в пицария, където са се срещнали, а според МВР – техният скандал е прераснал във физическа агресия. Намеса на родителите им не е имало, а на място са пристигнали полицаи.

Днес – в 16 ч. протестът събра родители, ученици, граждани на Разлог, които апелираха: Да изразим своята гражданска позиция в подкрепа на пострадалите деца. нека не допуснем да пребиват децата ни.

Пред журналисти Яна Елчинова – майка на едно от децата, ученик в СУ „Братя Каназиреви“, разказа са случая, станал във вторник:

Синът ми бе пребит от роми в пицария до гимназията, инцидентът става в голямото междучасие, трима от махалата се пререждат, започват да псуват, буйстват, едно от нашите деца им направило забележка, и войната стана. Само пет минути след сблъсъка идват над сто роми и започват да бият децата, не само родители, но и баби, дядовци, чичовци и стринки, има записи от камерата в пицарията. Синът ми бе ударен от възрастните с бокс, скъсан му е анцугът, който ги е докарал в града тия роми, той да ги изсели, те не са като нашите, те са кротки. Друго дете е ударено с дърво, има 7-сантиметрова рана на главата, пострадалите са си извадили медицинско свидетелство. Това не е първи случа, няма да е и последен, тези роми са толкова лоши, че докато не убият човек, няма да спрат, носеха боксове и ножове, разпознавам четирима, но не им знам имената, но знам, че бяха тръгнали да убиват.

Кметът Иван Гюров се срещна с протестиращите пред сградата на Община Разлог и заяви:

Притеснителното е, че по наша информация са участвали доста сериозна група роми, което не трябва да се допуска, едно е когато е само между деца, а друго когато се намесват и възрастни. Има напрежение между самите жители на ромския квартал „Изток“, тъй като същата група, участвали в боя се държат по същия начин и със съкварталците си, които са местни, а по-буйните са се заселили в Разлог още през 2007 г. Полицията, прокуратурата и съдът трябва да приложат закона в цялата строгост при тази саморазправа, подкрепвам протеста на хората от Разлог.

В деня на случая, който стана известен след множество коментари и публикации във Фейсбук, Гюров излезе в обръщение към съгражданите си.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK