Казусът в ЦСМП - Гоце Делчев, е решен

Снимка: Infomreja.bg

Допълнителните възнаграждения ще бъдат изплатени

Тази сутрин директорът на ЦСМП – Благоевград, д-р Красимир Михайлов, дойде спешно в Гоце Делчев. Поводът беше подадена жалба от трима шофьори и медицинската сестра Дарина Джарова, които работят в гоцеделчевския филиал на Центъра. Те са писали до министъра на здравеопазването и до някои медии, че за месец януари не им е изплатено допълнителното възнаграждение от 1 000 лева за работа на първа линия с болни от КОВИД – 19.

Д-р Михайлов организира събрание на място с работещите в ЦСМП – филиал Гоце Делчев. След него той заяви пред представител на ИНФОМРЕЖА, че е постигнато споразумение и всички, които са ощетени, ще получат съответното възнаграждение.

„Когато се обработват документи на повече от 300 души, могат да бъдат допуснати грешки. Нашата практика досега е била следната – след сигнал от ощетените пред завеждащия филиала, документите се преразглеждат и ако всичко отговаря на нормативните документи, Комисията взема повторно решение. В Комисията, която заседава в Благоевград, влизат главният счетоводител, икономист ТРЗ, главната медицинска сестра, завеждащият филиала в Благоевград д-р Атанасов, завеждащият „Личен състав“. След като разгледат предложението и доказателствения материал, те изготвят протокол, който аз одобрявам, и подписвам декларация за достоверност на данните“, каза д-р Михайлов.

В този случай процедурата не е била спазена заради прибързаните действия на тримата ощетени. Те са уведомили прекия си ръководител – д-р Божиков, вчера, който веднага е изпратил рапорт до Центъра в Благоевград.  Още същия ден, без да изчакат Комисията да се произнесе (нейното заседание е било насрочено за 1-ви март), ощетените са сезирали Министерството на здравеопазването и медиите.

Рано тази сутрин д-р Михайлов каза за ИНФОМРЕЖА, че служителите на ЦСПМ – Гоце Делчев, не са подали сигнал до директора, т. е. до него, а са го „прескочили“, подавайки сигнал до Министерството на здравеопазването и свързвайки се с медиите. А за проверката, разпоредена от министър Ангелов, е разбрал от медиите.

Мнението на д-р Божиков, който оглавява ЦСМП – Гоце Делчев, е, че и медицинската сестра, и шофьорите заслужават да получат допълнителното възнаграждение.

„Те са оказвали пряка помощ на болните от КОВИД – 19 и това ми даде основание да ги включа в рапорта“, обясни той.

Пред ИНФОМРЕЖА и четиримата ощетени казаха, че са доволни от решението на казуса.

Впрочем, ощетен е бил и д-р Фидошев, но той едва днес е разбрал за това.

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...20:02 - 26.02.2021
д-р Михайлов да провери как работят починените му.тогава да им дава пари пълен хаос
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK