44 случая на коронавирус през последните 3 дни в област Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Четирима са починалите

Новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни /от 16 април до 18 април/ са общо 44. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 11, по два нови случая в Сапарева баня и Невестино, а в Рила, Бобошево и Кочериново има само по един новозаразен, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 35 души. От тях двама пациенти са на интензивно лечение, а шестима други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 44 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един пациент е на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 32-ма са в средно тежко и на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 33-ма пациенти. От тях 25-ма са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

През изминалите три дни има починали четирима души: жени на 71 г. и на 81 г. от община Дупница; мъже на 60 г. и на 75 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK