Габровец е обрал столичния храм „Св. Александър Невски“

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът успял да задигне 3 880 лв. от църковния магазин на катедралата

26-годишен габровец е задържан за кражба от столичния храм „Св. Александър Невски“, съобщават от МВР. Сигнал за престъпното посегателство бил подаден в столичното Пето РУ на 6 март, около 15 часа. Според първоначалната информация, мъжът успял да задигне 3 880 лв. от църковния магазин на катедралата, изчаквайки жената, която работи там да излезе, след което изчезнал.

Вeднага по случая започнало разследване, в рамките на което били иззети всички записи от видеокамерите и след прецизен преглед идентифициран извършителят на престъплението. Последвало незабавно обявяване за общодържавното му издирване и в процеса на оперативните действия  той бил установен и задържан на адрес в столицата.

26-годишният жител на Габрово е многократно регистриран за криминалистични прояви. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което криминалистите ще установяват и съпричастност на задържания към други кражби, извършени на територията на столицата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK