Прокуратурата внесе в съда дело за умишлено убийство

Снимка: iStock

20-годишна убила приятеля си по особено жесток начин

За случая съобщиха от Софийска градска прокуратура. 20-годишна жена е обвинена за убийство на приятеля ѝ, извършено с особена жестокост на 11 септември 2021 година.

Те живели заедно под наем в апартамент в ЖК „Връбница“. Младата жена редовно употребявала хероин и алкохол, сочат от обвинението след събраните доказателства. Във фаталния ден двамата  посрещали гости в апартамента, почерпили се, а в следобедните часове, когато останали сами, започнали да се карат. Причината била ревност на мъжа към приятелката му.

Шумният скандал ескалирал вечерта. Жената започнала да налага партньора си с твърди предмети, след това обаче се въоръжила с нож и му нанесла с него повече от 20 удара в областта на главата, тялото и крайниците с "изключително усърдие и жестокост", според прокуратурата.

Първоначално той опитал да се предпазва, но скоро вече не можел да се съпротивлява. Множеството рани довели до остра кръвозагуба, която станала и причина за смъртта му, сочат от обвинението.

Жената почистила кръвта от пода на хола, после отишла при своя съседка и ѝ казала да позвъни на тел. 112, защото приятелят ѝ "се е наръгал с нож и е мъртъв". 

Обвинението за умишлено убийство с особена жестокост е внесено в Софийски градски съд oт прокуратурата този петък. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK