Полицаи спряха коли за проверка, единият водач избяга, другият ги нападна

Снимка: Infomreja.bg

Двата случая са от Момчилград и Чепеларе

За хулигански действия, създадени пречки на полицейски служители да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и управление на автомобил след употреба на наркотични вещества седем мъже са били задържани в РУ-Момчилград на 19 май и 20 май.

Около 21,30 часа на 20 май в Джебел полицаи спрели за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 58-годишен. В хода на проверката водачът и 63-годишният му спътник влезли в пререкания с униформените служители, в скандала се намесили още трима преминаващи на 27 г., 31 г. и 45 г., които проявили словесна и физическа агресия към полицаите.

За да бъде прекратен конфликтът, единият служител произвел два изстрела във въздуха.

Петимата са били задържани за срок до 24 часа. Водачът на автомобила отказал тест за алкохол. Направен му е тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати за амфетамин и метаамфетамин, след което е издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ.

При извършено претърсване в къща на 58-годишния водач полицаи открили незаконно притежавана пушка с оптика и монета, за която се предполага, че е културно-историческа ценност. Оръжието и антиката са иззети и са на съхранение в РУ-Момчилград.

Две проверки за хулиганска са започнати в РУ-Джебел.

Около 20,30 часа на 19 май в Джебел двама на 18 г. и 19 г. влезли в конфликт с 21-годишен и непълнолетен, като двете страни си разменили удари. На 21 май в Джебел около 23 часа след скандал 18-годишен и 16-годишен нанесли побой на 19-годишен. По последните два случая са започнати проверки за хулиганство.

Две бързи производства са започнати срещу 22-годишен мъж от Чепеларе.

На 20 май около 03:27 часа в Чепеларе на ул. "Васил Дечев", при опит да бъде спрян за полицейска проверка, водачът на лек автомобил „Фолксваген Туарег“ с хасковска регистрация не се е подчинянил на подадения сигнал и не е спрял на стоп-палка.

По този начин мъжът е попречил на полицейските органи да изпълнят задълженията си, възложени им от закона. След кратко преследване, автомобилът е установен изоставен на черен път в района на с. Зорница. Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен водачът – мъж на 22 години и пътник в автомобила – 29-годишен мъж, двамата от Чепеларе.

В хода на работата по случая се установява, че 22-годишният водач е отнел и управлявал автомобила без знанието и съгласието на ползвателя.

За възпрепятстване на полицейските органи за изпълнят задълженията си, възложени им от Закона за МВР и за отнемането на чужд автомобил срещу 22-годишният мъж са започнати две бързи производства. Водачът и пътникът са задържани за срок до 24 часа. За случаите е уведомена прокуратурата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK