Кражби, катастрофи и пожари белязаха почивните дни в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Не липсват и провинения на шофьори, карали пияни

През изминалите почивни дни са подадени множество сигнали до 112 за извършени кражби на територията на Югозапада.

Два пътни инцидента са регистрирани през съботно-неделните дни, а както ИНФОМРЕЖА информира в събота в Кресненското дефиле загина 75-годишен водач от Ямбол след челен удар с товарен микробус.

Не липсват и провинения на шофьори, карали пияни.

Три са пожарите, овладени от екипите на РСПБЗН.

В аптека в Сандански е извършена кражба на мобилен телефон, който е бил забравен. От работещите по случая полицейски служители е установено, че извършител на деянието е 55-годишен от с. Микрево. 

Със заповед за задържане до 24 часа е арестуван 27-годишен от с. Горно Краище, който в близост до дискотека в Благоевград е отправил заплахи и е блъснал 31-годишна жена от Благоевград. 

В РУ-Гоце Делчев е съобщено за извършена кражба на сумата от около 950 лв. от отключен товарен автомобил „Пежо Партнер“, паркиран в с. Абланица.

Полицейски служители работят по получен сигнал за извършена кражба на сумата от около 2 000 лв. и видеорекордер от къща в с. Гърмен. 

Около 04:10 часа на 09.05.2021 г. в двора на частен дом в Сандански е нанесен побой над 30-годишен от града, в резултат на което същият е получил фрактура на скулата и носа. 

Мъжът е настанен за лечение в болнично заведение в София, без опасност за живота. 

На девети май около 02:45 часа на пътя между Гоце Делчев и с. Дъбница, лек автомобил „БМВ“ с 19-годишен водач от с. Дебрен, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е излязъл от платното за движение и се е преобърнал. 

Пострадали при инцидента са водачът на автомобила, който е с комоцио, рана на главата и охлузни рани по тялото и 20-годишен пътник в автомобила, който е с контузия на таза и охлузни рани по тялото.

Същия ден в 13:50 часа на третокласен път край Благоевград, лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 28-годишна водачка от Петрич при излизане от паркинг на магазин от голяма търговска верига и завивайки на ляво в посока с. Зелен дол, отнема предимството и блъска лек автомобил „Хонда Сивик“ с 24-годишен водач от София. 

За инцидента съобщи ИНФОМРЕЖА по-рано днес.

Без опасност за живота са пострадали двама мъже и две жени, които са пътували в лекия автомобил „Фолксваген Голф“. Пробите за наличие на алкохол в издишания въздух на водачите на автомобилите са отрицателни.

На 7-и май са регистрирани в системата на МВР двама пияни водачи.

43-годишен от Сандански е управлявал в града лек автомобил „Форд Ескорт“ с наличие на 2,29 промила алкохол в издишания въздух.

По пътя между гр. Разлог и Банско, 45-годишен от Банско е управлявал автомобил „Рено Клио“ с наличие на 2,03 промила.

Запалена цигара е предизвикал пожар в тераса в Петрич. На 09.05.около 00:00 часа е получен сигнал за пожар в плевня в с. Гореме.

Същия ден в 17:34 часа е получен сигнал за пожар в заведение за хранене в  Банско. Изгорени са покривна конструкция, опушени стени, газов котлон, ел. скара, ел. уреди и ел. инсталация. Причината за пожара и стойността на нанесената щета са в процес на установяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK