Жители на 6-е села се срещат с отговорните за НЕстроежа на покровнишкия мост

Снимка: Infomreja.bg

В 12 ч. на 20-и януари в зала №5 на Община Благоевград ще се състои срещата

В 12 ч. на 20-и януари в зала №5 на Община Благоевград ще се състои срещата межди институции, фирми и жители на 6-е села, засегнати от затворения покровнишки мост.

Това обявиха официално домакините – Община Благоевград. Очаква се на срещата да присъстват фирмата, избрана за строежа на моста, фирмата, чиято тръба с газ е прикрепена към моста, представител на Областното пътно управление, кметът Илко Стоянов и областният управител Стоян Христов.

Последните двама присъстваха и на самия протест в неделния ден, който затвори на две места АМ „Струма“.

Припомняме, че протест, организиран от жителите на 6 села в община Благоевград, се проведе с една цел, хората да получат отговор на един въпрос „Кога ще има „работещ“ мост?“.

На самия протест между жителите, областния управител и кмета се стигна до компромис за организиране на срещата, в която всички страни да изложат становищата си по темата и да обяснят какво вече повече от година бави изграждането на съоръжението.

Днес от пресцентъра на ГЕРБ-Благоевград, също излязоха с позиция, в която се казва:

Ако ГЕРБ управляваше държавата и носеше политическата отговорност в нея, въпроса щеше да е отдавна решен. Именно тази разлика усещат и хората, и именно на това дължим и увеличаващата се подкрепа към нашия политически проект.

И още:

Всички ние усетихме липсата на адекватна реакция на местно и национално ниво, усетихме тежестта на слабата държава по джоба си. Затварянето на това важно съоръжение и необходимостта от изминаването на излишни стотици километри ежемесечно от жителите в района и това, че тези домакинства ще продължават да плащат излишни пари за гориво в така и така тежките времена в които живеем.

 

КОМЕНТАРИ

☠️Meтo Илиянckи☠️ oт Венецуела до Плaмeнa23:10 - 19.01.2023
☞☕Плaмeнa, нe издaвaй дъpжaвни тaйни, зaщoтo тeзи oт ДEA cтpeлят пpaвo в глaвaтa!☕: tiny.cc/lx82vz
✋Плaмeнa Aпocтoлoвa✋ до Mлaдeн Mapинoв23:07 - 19.01.2023
☞⚡Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв e бил бaндит oт бaндaтa нa Ивo Kapaмaнckи!⚡: tny.cl/n1UBajb0z ☞⚡A лaпaл ли e по cтo бoнa нa мeceц MBP-Meтo-Mлaдeн Mapинoв, Ъ⚡: 350.my/DpxJ8HSX ☞⚡MBP-Meтo, oтгoвapяй нa koгo дaвaт пo cтo xилkи нa мeceц гpyпaтa нa лaнeцa!⚡: 350.my/YTH4u8xD ☞⚡400 000 лeвa дeлят нa мeceц oт kитaйckо kapгo виcokoпocтaвeни чeнгeтa!⚡: 350.my/aOMk9t2N
☠️Mлaдeн Mapинoв☠️23:05 - 19.01.2023
☞⚡Македонецът Сашо Миялков извадил БАНДИТА Бойко Методиев Борисов от пражкия затвор Панкрац⚡: tny.cl/vQxtjNN0w
⭐Шимoн Koxapи Koбypг⭐23:03 - 19.01.2023
☞☀️САЩ удари ченгето, извадило Бойко от затвора Панкрац☀️: tny.cl/NZeVZWwZy

FACEBOOK